2023-12-30T13:47:51+01:00

Erkend deskundige energielabel nodig?

Ben je op zoek naar een erkend deskundige voor een energielabel? Vind hier de beste erkende energielabel leveranciers van 2024 en vergelijk op prijs en reviews! Selecteer via de filter jouw wensen en vind direct een erkende energielabel leverancier.

Erkend deskundige energielabel

Keuzehulp

Werkzaam in:
Werkwijze leverancier:

(23 reviews)9.7/10
Homekeur € 349,- Zelf online afspraak inplannen!

Homekeur is dé specialist voor energielabels en bouwtechnische keuringen. Heeft u een energielabel nodig voor uw woning? Binnen 3 werkdagen geregeld! Homekeur heeft een landelijk netwerk van deskundige inspecteurs.

20 jaar ervaring
Landelijk netwerk
Snelle afspraak
(3 reviews)10.0/10
WoonKeur € 325,-

Ervaar topkwaliteit energielabels voor particulier vastgoed in heel Nederland.

Eerlijk en direct
Klantgericht
Snel rapport
(4 reviews)7.5/10
Hasibo € 390

HASIBO is een ervaren specialist op het gebied van energieprestaties en energiezuinigheid in de gebouwde omgeving. Ons focusgebied betreft woningen.

Scherp tarief
Goede communicatie
Vakkundig

* Sinds 1 januari 2021 geldt een nieuwe regelgeving waarbij woningen die verkocht of verhuurd worden bij de transactie moeten beschikken over het nieuwe energielabel. Deze moet opgesteld zijn door een gecertificeerd en erkend deskundige. Omdat deze regelgeving nog heel nieuw is, is het aantal gecertificeerde leveranciers op deze site nog beperkt.

Erkend deskundige energielabel

✅ Wat is een energielabel?

Een energielabel vertelt u hoe veel of hoe weinig energie uw woning verbruikt. De labelklassen voor woningen lopen van label A tot en met label G. Heeft uw woning een A-label? Dan is uw woning zeer zuinig! Heeft uw woning een G-label? Dan is uw woning zeer onzuinig.

Daarnaast staat er in een energielabel welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn in uw woning. Denk dan bijvoorbeeld aan maatregelen zoals dubbel glas, isolatie van het dak of de muren, zonnepanelen, verwarming, etc.

✅ Wat kost een energielabel?

De kosten van een energielabel variëren per energielabel leverancier, maar beginnen vanaf € 250,- inclusief btw.

✅ Wat zijn de voordelen van een energielabel?

Een energielabel heeft diverse voordelen. Denk dan onder andere aan:

  • Kopers of huurders van een woning zien direct of een woning zuinig is of niet.
  • Is een woning niet zo zuinig? Dan zie je direct hoe je er voor kan zorgen dat de woning een stuk zuiniger wordt en meer comfort krijgt.
  • Een energielabel kan positieve invloed hebben op de verkoop- of verhuurprijs van een huis.
  • Heeft een huis een groen label (A of B)? Dan kan het de verkoop of verhuur van een woning een stuk versnellen. De meeste mensen willen toch graag een energiezuinige woning, omdat dit zorgt voor een lagere energierekening en een hoger wooncomfort.

Wilt u een energielabel aanvragen? Vergelijk de aanbieders van energielabels op prijs en reviews via deze website!

✅ Is een energielabel verplicht?

Is een energielabel verplicht? Als jij je woning wilt verkopen of verhuren dan is een energielabel inderdaad verplicht. Dit geldt niet bij een beschermd monument of bij een fabriekshal.

✅ Hoe kom ik aan een energielabel?

Tot en met 31 december 2020 kun jij zelf een energielabel regelen via de website energielabelvoorwoningen.nl. De kosten hiervoor zijn hooguit een paar tientjes. Vanaf 2021 kan je niet zelf meer een energielabel regelen, maar moet je een erkend deskundige inschakelen. Een erkend deskundige vindt je op deze website.

Populaire blogs

  • Energielabel huis

Energielabel C, D, E, F of G? Minder hypotheek!

22-07-2020|

In juni 2020 heeft Triodos aangekondigd dat ze de maximale hypotheek gaan verlagen bij een energie onzuinig huis. Waarom gaan ze dat doen vraag jij je wellicht af?

  • Energielabel aanvragen

Regel nu nog een energielabel!

14-07-2020|

Ga jij je woning verkopen? Dan is een energielabel verplicht. Op dit moment kun jij zelf een energielabel regelen voor hooguit een tientje maar daar gaat verandering in komen!

  • Energielabel woning aanvragen

Energielabel A of C? Dat kan veel geld schelen!

19-06-2020|

Heeft jouw huis energielabel A? Dan zal je energierekening een stuk lager zijn dan als dit huis energielabel C heeft. Hoe hoger het label hoe meer geld jij bespaart!

Erkend deskundige energielabel

Voor het toekennen van het energielabel mag je enkel een beroep doen op een zogenoemde Erkend Deskundige Energielabel Woning. Zo’n Erkend Deskundige Energielabel Woning kan de vakbekwaamheid aantonen en voldoet aan alle eisen die de RVO stelt. Bovendien moet de deskundige zich aan ene aantal instructies houden. Ook bij de wijziging aan het energielabel in 2021 is dat het geval.

Strenge eisen voor Erkend Deskundige Energielabel

Wanneer je een beroep doet op een Erkend Deskundige Energielabel Woning, weet je dat het gaat om een vakbekwaam persoon. De deskundige moet dan ook zijn vakbekwaamheid bewijzen en aantonen dat hij een examen heeft afgelegd. Bovendien moet iedere deskundige een instructiebijeenkomst van de RVO bijwonen en ingeschreven zijn bij de KvK.

De RVO verplicht de Erkend Deskundige Energielabel Woning niet om in een klachtenregeling te voorzien, maar raadt het hen wel aan. Het is iets waar je eventueel op kan letten als je op zoek gaat naar een goede deskundige. Vooral de aansluiting bij de Geschillencommissie Energielabel, dat in tegenstelling tot eerdere berichten niet werd opgedoekt in 2019, is een pluspunt.

Ten slotte moedigt de RVO de Erkend Deskundige Energielabel Woning ook aan om voortdurend op de hoogte te blijven van ontwikkelingen en om zich aan te sluiten bij een brancheorganisatie. Een goede deskundige zal dat altijd doen, maar voor de woningeigenaar is dat nu eenmaal niet zo transparant.

De Erkend Deskundige Energielabel Woning kiest zijn eigen prijzen

Via het digitaal platform energielabelvoorwoningen.nl kies je zelf een expert die je dossier bekijkt. Het valt op dat elke Erkend Deskundige Energielabel Woning eigen tarieven hanteert. Nochtans zijn er maar weinig verschillen en volgt iedere deskundige netjes de instructies van de RVO. Je hoeft dus zeker niet de duurste expert te kiezen.

Vanaf 2021 komt de Erkend Deskundige Energielabel Woning bij je langs. Ook hier kiest iedere expert zijn of haar eigen tarieven. En ook hier zal de Erkend Deskundige Energielabel Woning natuurlijk de instructies gebruiken. Toch speelt de deskundigheid hier een belangrijkere rol, net omdat een aantal gegevens objectief moeten worden vastgesteld. Zeker omdat een Erkend Deskundige Energielabel Woning vaak al eens extra tips mee kan geven en de bijkomende service sterk kan verschillen, kan het soms interessanter zijn om niet voor de goedkoopste deskundige te kiezen. Als je echter gewoon het energielabel wilt omdat het wettelijk verplicht is en er verder geen kennis van wil nemen, is er natuurlijk niks mis met de goedkoopste deskundige.

Lees reviews

Het vinden van een goede expert is belangrijk, maar niet zo eenvoudig. De RVO legt per slot van rekening enkel minimumeisen op en daarboven is het allemaal niet zo transparant. Vaak helpt het om even bij anderen naar hun ervaringen te vragen. Op deze website vind je voor iedere Erkend Deskundige Energielabel Woning een aantal reviews terug. Lees de ervaringen van anderen en laat je helpen om de juiste keuze te maken. Vergeet ook zelf niet om nadien even een review te plaatsen en anderen te helpen.