2020-07-30T19:55:07+01:00

Goedkoop energielabel aanvragen particulier

Heb je een energielabel nodig voor je woning? Vind hier de beste energielabel leveranciers van 2020 en vergelijk op prijs en reviews! Selecteer via de filter jouw wensen en vind direct een erkende energielabel leverancier.

Goedkoop energielabel aanvragen particulier

Keuzehulp

Werkzaam in:
Werkwijze leverancier:

(20 reviews)9.6/10
Homekeur € 290,-

Homekeur is dé specialist voor energielabels en bouwtechnische keuringen. Heeft u een energielabel nodig voor uw woning? Binnen 3 werkdagen geregeld! Homekeur heeft een landelijk netwerk van deskundige inspecteurs.

20 jaar ervaring
Landelijk netwerk
Snelle afspraak

Goedkoop energielabel aanvragen particulier

✅ Wat is een energielabel?

Een energielabel vertelt u hoe veel of hoe weinig energie uw woning verbruikt. De labelklassen voor woningen lopen van label A tot en met label G. Heeft uw woning een A-label? Dan is uw woning zeer zuinig! Heeft uw woning een G-label? Dan is uw woning zeer onzuinig.

Daarnaast staat er in een energielabel welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn in uw woning. Denk dan bijvoorbeeld aan maatregelen zoals dubbel glas, isolatie van het dak of de muren, zonnepanelen, verwarming, etc.

✅ Wat kost een energielabel?

De kosten van een energielabel variëren per energielabel leverancier, maar beginnen vanaf € 250,- inclusief btw.

✅ Wat zijn de voordelen van een energielabel?

Een energielabel heeft diverse voordelen. Denk dan onder andere aan:

  • Kopers of huurders van een woning zien direct of een woning zuinig is of niet.
  • Is een woning niet zo zuinig? Dan zie je direct hoe je er voor kan zorgen dat de woning een stuk zuiniger wordt en meer comfort krijgt.
  • Een energielabel kan positieve invloed hebben op de verkoop- of verhuurprijs van een huis.
  • Heeft een huis een groen label (A of B)? Dan kan het de verkoop of verhuur van een woning een stuk versnellen. De meeste mensen willen toch graag een energiezuinige woning, omdat dit zorgt voor een lagere energierekening en een hoger wooncomfort.

Wilt u een energielabel aanvragen? Vergelijk de aanbieders van energielabels op prijs en reviews via deze website!

✅ Is een energielabel verplicht?

Is een energielabel verplicht? Als jij je woning wilt verkopen of verhuren dan is een energielabel inderdaad verplicht. Dit geldt niet bij een beschermd monument of bij een fabriekshal.

✅ Hoe kom ik aan een energielabel?

Tot en met 31 december 2020 kun jij zelf een energielabel regelen via de website energielabelvoorwoningen.nl. De kosten hiervoor zijn hooguit een paar tientjes. Vanaf 2021 kan je niet zelf meer een energielabel regelen, maar moet je een erkend deskundige inschakelen. Een erkend deskundige vindt je op deze website.

Populaire blogs

  • Energielabel huis

Energielabel C, D, E, F of G? Minder hypotheek!

22-07-2020|

In juni 2020 heeft Triodos aangekondigd dat ze de maximale hypotheek gaan verlagen bij een energie onzuinig huis. Waarom gaan ze dat doen vraag jij je wellicht af?

  • Energielabel aanvragen

Regel nu nog een energielabel!

14-07-2020|

Ga jij je woning verkopen? Dan is een energielabel verplicht. Op dit moment kun jij zelf een energielabel regelen voor hooguit een tientje maar daar gaat verandering in komen!

  • Energielabel woning aanvragen

Energielabel A of C? Dat kan veel geld schelen!

19-06-2020|

Heeft jouw huis energielabel A? Dan zal je energierekening een stuk lager zijn dan als dit huis energielabel C heeft. Hoe hoger het label hoe meer geld jij bespaart!

Goedkoop energielabel aanvragen particulieren

Natuurlijk klinkt een goedkoop energielabel aanvragen particulieren interessant in de oren. Een goedkoop energielabel aanvragen voor particulieren is in 2020 nog heel makkelijk omdat je eenvoudig zelf een Erkend Deskundige Energielabel Woning kiest. Vanaf 2021 wordt het echter ingewikkelder. Wij maakten een vergelijkingstool waardoor een goedkoop energielabel aanvragen voor particulieren mogelijk blijft. Met deze vergelijkingstool vind je eenvoudig een geschikte en goedkope Erkend Deskundige Energielabel Woning in je buurt.

Goedkoop energielabel aanvragen particulieren: actie ondernemen in 2020

Vanaf 2021 wijzigt de regelgeving omtrent het energielabel. Dan kan je niet langer online een energielabel aanvragen, maar moet een Erkend Deskundige Energielabel Woning bij je langskomen. Het gevolg is dat een energielabel aanvragen dan veel duurder wordt. Schattingen geven aan dat het energielabel 25 tot 30 keer meer kan kosten vanaf 2021. Waar particulieren in 2020 nog een energielabel kunnen aanvragen voor minder dan een tientje, zal dat in 2021 niet meer kunnen. Er is nog geen duidelijkheid over de prijzen, maar zelfs bij een goedkoop energielabel zal het om 200 tot 250 euro gaan. Vermoedelijk kunnen de prijzen, inclusief btw, zelfs nog hoger liggen.

  • Goedkoop energielabel aanvragen particulieren in 2020: +/- € 7,50 – 10
  • Goedkoop energielabel aanvragen particulieren in 2021: +/- € 190 – 250

Omdat een goedkoop energielabel aanvragen particulieren niet verplicht om hun huis ook effectief te verkopen of te verhuren, maar het wel tien jaar geldig blijft, raden wij aan om in 2020 nog snel een definitief energielabel aan te vragen. Het definitief energielabel kan je dan nog tot 2030 gebruiken als je alsnog beslist om je huis te verkopen of te verhuren.

Goedkoop energielabel aanvragen particulieren: vergelijken vanaf 2021

Vanaf 2021 moet je altijd een beroep doen op een Erkend Deskundige Energielabel Woning. Hoe dan ook wordt een energielabel aanvragen duurder, zelfs als je voor een goedkope deskundige kiest. De tarieven zullen waarschijnlijk sterk verschillen, net zoals dat ook al het geval was bij de vroegere regeling. De goedkope energielabelleveranciers zullen het waarschijnlijk al voor zo’n 190 tot 250 euro doen. Prijzen vergelijken kan met andere woorden lonen. Dat doe je onder andere via onze vergelijkingstool voor energielabelleveranciers.

Goedkoop energielabel aanvragen particulieren: niet alleen op prijzen letten

Hoewel de prijs natuurlijk een interessant gegeven is, raden we aan om niet alleen op de prijzen te letten. Zo zijn niet alle energielabelleveranciers overal actief of rekenen ze oplopende verplaatsingskosten aan. Andere energielabelleveranciers werken met vaste prijzen en dat heeft het voordeel van de duidelijkheid.

Daarnaast zijn er nog wel een aantal andere punten waarop energielabelleveranciers kunnen verschillen, vooral wat hun werkwijze betreft. Sommige energielabelleveranciers verzenden het energielabel bijvoorbeeld online, terwijl anderen het ook per post verzenden. Hier kan je je eigen voorkeuren volgen. Bij sommige energielabelleveranciers moet je vooraf betalen, maar bij anderen kan het ook achteraf. Vervolgens zijn er dan weer leveranciers die al dan niet een klachtenregeling hebben of al dan niet garantie toekennen op het energielabel. Het zijn stuk voor stuk zaken waar je rekening mee moet houden. Dat doe je eenvoudig met behulp van onze vergelijkingstool waarin je meteen ook handige reviews terugvindt.