2023-12-30T13:49:05+01:00

Goedkoop energielabel aanvragen particulier

Ben je particulier en wil je goedkoop een energielabel aanvragen voor je woning? Sinds 1 januari 2021 moet je het label laten opstellen door een erkend deskundige. Vindt en vergelijk hier de beste leveranciers van 2024. 

Goedkoop energielabel aanvragen particulier

Postcode:
Type woning:
Toon resultaten

Er is momenteel een tekort aan gecertificeerde energielabel adviseurs, waardoor het inplannen van uw aanvraag bij de meeste aanbieders minimaal enkele weken zal duren. Veel aanbieders nemen zelfs geen nieuwe opdrachten aan momenteel. Wij tonen voor u enkel aanbieders welke nog beschikbaarheid hebben! 

(23 reviews)9.7/10
Homekeur € 349,- Zelf online afspraak inplannen!

Homekeur is dé specialist voor energielabels en bouwtechnische keuringen. Heeft u een energielabel nodig voor uw woning? Binnen 3 werkdagen geregeld! Homekeur heeft een landelijk netwerk van deskundige inspecteurs.

20 jaar ervaring
Landelijk netwerk
Snelle afspraak
(3 reviews)10.0/10
WoonKeur € 325,-

Ervaar topkwaliteit energielabels voor particulier vastgoed in heel Nederland.

Eerlijk en direct
Klantgericht
Snel rapport
(4 reviews)7.5/10
Hasibo € 390

HASIBO is een ervaren specialist op het gebied van energieprestaties en energiezuinigheid in de gebouwde omgeving. Ons focusgebied betreft woningen.

Scherp tarief
Goede communicatie
Vakkundig

Goedkoop energielabel aanvragen particulier

✅ Wat is een energielabel?

Een energielabel voor een huis geeft een indicatie van hoeveel of hoe weinig energie een woning verbruikt. De labelklassen voor woningen lopen van label A tot en met label G. Heeft uw woning een A-label? Dan is uw woning zeer zuinig! Heeft uw woning een G-label? Dan is uw woning zeer onzuinig.

Daarnaast staat er in een energielabel welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn in uw woning. Denk dan bijvoorbeeld aan maatregelen zoals dubbel glas, isolatie van het dak of de muren, zonnepanelen, verwarming, etc.

✅ Wat kost een energielabel?

De kosten van een energielabel variëren per energielabel leverancier, maar beginnen vanaf € 250,- inclusief btw.

✅ Wat zijn de voordelen van een energielabel?

Een energielabel heeft diverse voordelen. Denk dan onder andere aan:

  • Kopers of huurders van een woning zien direct of een woning zuinig is of niet.
  • Is een woning niet zo zuinig? Dan zie je direct hoe je er voor kan zorgen dat de woning een stuk zuiniger wordt en meer comfort krijgt.
  • Een energielabel kan positieve invloed hebben op de verkoop- of verhuurprijs van een huis.
  • Heeft een huis een groen label (A of B)? Dan kan het de verkoop of verhuur van een woning een stuk versnellen. De meeste mensen willen toch graag een energiezuinige woning, omdat dit zorgt voor een lagere energierekening en een hoger wooncomfort.

Wilt u een energielabel aanvragen? Vergelijk de aanbieders van energielabels op prijs en reviews via deze website!

✅ Is een energielabel verplicht?

Is een energielabel verplicht? Als jij je woning wilt verkopen of verhuren dan is een energielabel inderdaad verplicht. Dit geldt niet bij een beschermd monument of bij een fabriekshal.

✅ Hoe kom ik aan een energielabel?

Tot en met 31 december 2020 kon je als particulier zelf een energielabel aanvragen voor je huis via de website energielabelvoorwoningen.nl. De kosten hiervoor waren een paar tientjes. Sinds 1 januari 2021 is echter een nieuwe wetgeving van toepassing waardoor het label opgesteld moet worden door een erkend deskundige. Deze deskundige moet fysiek langskomen om uw woning te inspecteren en hiertoe gecertificeerd zijn. Op deze website vergelijken we de deskundigen die u hierbij kunnen helpen!

Populaire blogs

  • Energielabel huis

Energielabel C, D, E, F of G? Minder hypotheek!

22-07-2020|

In juni 2020 heeft Triodos aangekondigd dat ze de maximale hypotheek gaan verlagen bij een energie onzuinig huis. Waarom gaan ze dat doen vraag jij je wellicht af?

  • Energielabel aanvragen

Regel nu nog een energielabel!

14-07-2020|

Ga jij je woning verkopen? Dan is een energielabel verplicht. Op dit moment kun jij zelf een energielabel regelen voor hooguit een tientje maar daar gaat verandering in komen!

  • Energielabel woning aanvragen

Energielabel A of C? Dat kan veel geld schelen!

19-06-2020|

Heeft jouw huis energielabel A? Dan zal je energierekening een stuk lager zijn dan als dit huis energielabel C heeft. Hoe hoger het label hoe meer geld jij bespaart!

Goedkoop energielabel aanvragen particulier

Natuurlijk klinkt een goedkoop energielabel aanvragen particulieren interessant in de oren. Een goedkoop energielabel aanvragen voor particulieren is in 2020 nog heel makkelijk omdat je eenvoudig zelf een label kunt aanvragen online. Vanaf 2021 wordt het echter ingewikkelder. Wij maakten een vergelijkingstool waardoor een goedkoop energielabel aanvragen voor particulieren mogelijk blijft. Met deze vergelijkingstool vind je eenvoudig een geschikte en goedkope leverancier voor woning energielabels in je buurt.

Goedkoop energielabel particulier? Duurder sinds 2021!

Sinds 01 januari 2021 is de regelgeving gewijzigd omtrent het energielabel. Dan kan je niet langer online een energielabel aanvragen, maar moet een Erkend Deskundige Energielabel bij je langskomen. Het gevolg is dat een energielabel aanvragen dan veel duurder wordt. Omdat het nog heel nieuw is zijn er nog maar weinig bedrijven die gecertificeerd en opgeleid zijn. Ook de prijs is nog erg uiteenlopend bij de verschillende leveranciers. Op dit moment lijken de prijzen tussen de € 200,- en € 400,- te liggen.

Energielabel aanvragen voor particuliere woning: niet alleen op prijzen letten

Hoewel de prijs natuurlijk een interessant gegeven is, raden we aan om niet alleen op de prijzen te letten. Zo zijn niet alle energielabelleveranciers overal actief of rekenen ze oplopende verplaatsingskosten aan. Andere energielabelleveranciers werken met vaste prijzen en dat heeft het voordeel van de duidelijkheid.

Daarnaast zijn er nog wel een aantal andere punten waarop energielabelleveranciers kunnen verschillen, vooral wat hun werkwijze betreft. Sommige energielabelleveranciers verzenden het energielabel bijvoorbeeld online, terwijl anderen het ook per post verzenden. Hier kan je je eigen voorkeuren volgen. Bij sommige energielabelleveranciers moet je vooraf betalen, maar bij anderen kan het ook achteraf. Vervolgens zijn er dan weer leveranciers die al dan niet een klachtenregeling hebben of al dan niet garantie toekennen op het energielabel. Het zijn stuk voor stuk zaken waar je rekening mee moet houden. Dat doe je eenvoudig met behulp van onze vergelijkingstool waarin je meteen ook handige reviews terugvindt.